vineri, 29 ianuarie 2010

Pilaf "ca la mama acasa"

Am lasat putin deoparte orezul thai pentru ca mi s-a facut pofta de pilaf asa cum mancam la mama acasa.
Avem nevoie de orez obisnuit, cu bob rotund, o ceapa mare, morcov dat prin razatoarea mica (eu nu am avut pe moment asa ca am folosit putina boia de ardei ca sa dea culoare) si carne de pui. Se poate face in mai multe feluri insa eu l-am facut asa: am pus la calit ceapa taiata cubulete in putin ulei, impreuna cu putina boia (daca aveti morcov, tot acum se adauga).



Apoi se adauga o cana de orez ( care se lasa la umflat in apa inainte de a-l gati ) si le-am calit doua minute impreuna. Se acopera cu apa sau supa si se lasa la fiert amestecand des (e metoda prin care orezul devine "lipicios"...cui ii place).




Intre timp carnea pui se prajeste separat in ulei incins si se adauga peste orez cand e gata. Eu am fiert-o intai pentru ca era pui de la tara si riscam sa ramana nefacut. Se asezoneaza cu sare si piper si ..




Gata. Pofta buna.





2 comentarii:

gastronomy and others..