vineri, 11 februarie 2011

Cus cus cu carne de porc

Am mai facut cus cus, mi-a placut asa ca am repetat reteta doar ca am facut cu carne de porc de data asta. Fata de reteta cu pui asta e un pic diferita deoarece porcul se face mai greu.
Asadar, am cumparat jumatate de kg. de carne de porc fara grasime pe care am spalat-o bine si am taiat-o cubulete. Am adaugat sare si piper, am prajit-o in ulei incins (foarte putin) cu capac apoi am stins-o cu un pahar de vin alb. Dupa ce s-a evaporat vinul iar carnea s-a prajit, am adaugat o mana de ciuperci champignon si am lasat in continuare sub capac pana s-au facut si ele.
Separat, in alta tigaie, am incins 30 ml. de ulei in care am prajit 250 g. de cus cus pana acesta face spuma si i se schimba culoarea. In acest moment am adaugat 700 ml. de supa (sau apa cu delikat) si am mai lasat 10 minute la foc mic. E gata cand cus cus-ul este al dente (nu crantane, nu se lipeste de dinti). La final am amestecat cu carnea si ciupercile si gata, asta e tot.





3 comentarii:

  1. è sempre un piacere passare nel tuo blog!!!!complimenti per la bellissima ricetta!baci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc foarte frumos pentru urari. Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere

gastronomy and others..