Reteta este relativ simpla insa necesita timp si rabdare. Am luat-o de site-ul ärdei-iute.ro".
Ca ingrediente avem nevoie de carne tocata (eu am folosit piept de pui), spanac (am avut congelat), ceva condimente dupa gusturi, doi-trei catei de usturoi, aluat de foietaj, mac, doua oua, pesmet, doua felii de paine inmuiate in lapte si o lingura de bulion.
Dupa ce se decongeleaza spanacul (daca este proaspat se fierbe), se mixeaza in blender cu usturoiul si se lasa deoparte pana ii vine randul.
Intre timp celelelalte ingrediente se amesteca si se intind apoi pe o foaie de aluminiu pe care s-a presurat putina faina alba sa nu se lipeasca.
Dupa care se acopera cu strat de spanac si cu ajutorul foii de aluminiu se formeaza rulouri care se introduc la cuptor cat este nevoie pana e gata (se face testul scobitorii)...
...iar cand e gata se inveleste ruloul in aluatul de foietaj, se da cu ou si mac apoi se introduce iar la cuptor pana prinde culoare.
In final gustul variaza in functie de cantitatile de ingrediente folosite: mai mult sau mai putin usturoi, felul condimentelor. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu