Reteta am improvizat-o. Presupun ca in lumea asta o fi pe undeva o reteta asemanatoare, nu neg, insa asta e "inventata" de mine. Am avut urmatoarele ingrediente: piept de pui taiat cubulete, cus cus, putin unt, un morcov, ciuperci champignon, delikat, piper si varza. O sa explic pe rand. Intai...
..ciupercile curatate si rupte in bucati nu prea mici le-am "tras" la tigaie cu pieptul de pui (fara apa sau ulei).
Dupa ce s-au facut putin (in zeama lasata de ciuperci), am adaugat putina supa (delikat si apa fierbinte) si un cub de unt, coaja rasa de la o lamaie, un morcov ras, sare (daca mai e nevoie) si piper apoi am mai lasat cateva minute...cam 5-7.
Am dat prin razatoare un catel mic de usturoi si l-am adaugat peste pui si ciuperci..
Cus cus-ul (eu am avut o punga de 250 g) se prajeste in 30 ml de ulei (incins) cam 5-6-minute sau pana face spuma, apoi se adauga 700 ml de supa (apa fiarta cu putin delikat) si se mai lasa 9-10 minute. Aproape de fiecare data eu fac "dupa ochi" (sau gust, depinde) orice mancare. La prajituri nu ma bag, e domeniul sotului.
Asa ar trebui sa arate. Trebuie fiert pana este "al dente"...ca la paste.
La final se adauga varza taiata fidelute si...fiecare orneaza cum doreste.
Sfat: a se manca cu pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu