marți, 8 februarie 2011

Ciorba de perisoare

Ca si la ciorba de peste nu e foarte mult de povestit aici. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare se adauga legume taiate marunt sau date prin razatoare (de data asta am avut pastarnac, telina, morcov si ceapa dar merge si ardeiul si rosia). Cand sunt fierte se adauga borsul si zarzavatul apoi dupa 7-8 minute perisoarele care se fac asa: se formeaza mici bile (cam cat o nuca) dintr-un amestec format din 500-600 g. carne tocata, un ou, o legatura patrunjel taiata marunt, sare, piper, o lingura de ulei si o ceapa prajita in prealabil. Stiu, nu e foarte sanatos cu ceapa prajita, merge si cruda dar e mai bun asa. Perisoarele fierb in cateva minute iar optional puteti adauga taitei. Mie nu imi place ciorba daca nu are taitei insa fiecare face cum doreste.





Pentru un plus de gust, se poate adauga smantana numai dupa ce s-a luat oala de pe foc. Daca o adaugati in timpul fierberii se branzeste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

gastronomy and others..