Avem nevoie de: ardei gras, ceapa, usturoi (un catel, doi), dovlecel, morcov, ficatei, unt si patrunjel pentru final. Fiecare poate modifica reteta in functie de legumele preferate, e valabil si pentru cantitati.
Pont: de fiecare data cand gatesc ficatei, prefer sa-i oparesc inainte (in apa cu sare) pentru ca se curata mai bine. Dupa ce i-am oparit cateva minute, ii clatesc cu apa rece si gata.
Legumele taiate cubulete se aseaza in folia de aluminiu (cam cat credeti ca ar trebui sa contina o portie), deasupra ficateii, se adauga sare, piper si un cub de unt deasupra. Eu am adaugat un condiment picant in loc de sare si piper.
Se impacheteaza in folia de aluminiu si se lasa la cuptor (incalzit in prealabil) aprox. 35-40 minute.
Noi am mai avut un piure de cartofi si salata de varza pe langa. Cred ca mergea si o conopida cu iaurt si putin usturoi. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu