luni, 2 noiembrie 2009

Conopida gratinata

Ingredientele le veti gasi citind reteta. Incepem cu o conopida care se desface in buchetele si se fierbe pentru 10 minute in apa cu sare.



Intre timp se face sosul pentru gratinat in felul urmator: usturoiul dat prin razatoare se rumeneste in foarte putin ulei, se adauga o lingura de faina si se mai lasa 1 minut la prajit. Se adauga sare si piper si se toarna 500 ml lapte(doua cani), se amesteca mereu, iar cînd se îngroasa putin sosul se adauga vreo cateva felii din cascaval si se amesteca pîna se topeste apoi se ia tigaia de pe foc. Separat se amesteca un galbenus de ou cu o parte din compozitia din tigaie si cînd se mai racoreste si sosul din tigaie se adauga galbenusul frecat si se amesteca iar.



In tava se aseaza conopida scursa in prealabil de apa si se adauga cubuletele de muschi ( pastrama sau ce doreste fiecare).



La final se acopera totul cu sosul din tigaie apoi cu felii de cascaval.



Si se da cuptor pana ce cascavalul devine auriu-maroniu. Gata.



Se mananca calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

gastronomy and others..