luni, 2 noiembrie 2009

Un fel de orez chinezesc

Mi se pare ca e la moda sa mananci "chinezeste", cel putin asta vad in ultimul timp. Orezul de la un restaurant cu specific din oras a fost "dragoste la prima degustare" (acum multi ani s-a intamplat asta) asa ca am tot incercat sa reproduc reteta si a iesit din ce in ce mai buna. Plus ca am noroc cu orezul gen "thai" care se gaseste oriunde.
Sa iasa asa cum trebuie, este nevoie de orez care nu se lipeste. Puteti folosi din acela ambalat in pungute mici care se scufunda in apa care fierbe (15, 16 sau cate minute scrie pe cutie) sau il preparati la oala speciala. Mie imi place sa pun la fiert in orez condimente speciale, din acelea care se gasesc in comert si putin unt sau ulei de masline.
In timp ce orezul fierbe, pregatim din doua oua o omleta pe care o taiem apoi franjuri si amestecam cu putina varza cruda taiata subtire si un morcov taiat julien sau dat prin razatoarea mare. Se amesteca toate cu orezul racit putin, adaugam sos de soia dupa gust, patrunjel si gata. Mai multa "vorba" decat poze. E bun.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

gastronomy and others..