sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Peste in staniol

Pestele (pangasius cum am folosit eu sau alt fel de peste)se condimenteaza, se adauga cimbru, usturoi granulat si felii de lamaie fara coaja (daca pastrati coaja vor fi amare).



Apoi, fiecare bucata de peste se impatureste in folie de aluminu, se stropeste cu foarte putin ulei si se lasa in cuptorul incins cam 20 de minute apoi se desface folia si se mai lasa inca cinci sa prinda culoare.





Ca garnitura eu am ales conopida si orez facute asa:
Conopida am prajit-o in ulei incins (nu mult), cu capac, cu sare si piper si am lasat la infuzat si o bucata de coaja de lamaie. Se scoate cand e gata. Apoi se stropeste cu zeama de lamaie si gata.



Pentru ca se face foarte repede si totul trebuia sa fie gata in acelasi timp, am ales orez thai (din acela cu patru pungulite in pachet). In apa in care am fiert orezul, am dizolvat condimente (pot sa fie pentru pui, pentru pilaf..numai sa fie ceva care sa dea gust orezului), am adaugat doua linguri de ulei si doi morcovi pe care i-am taiat apoi si i-am amestecat cu orezul. Totul a durat 16 minute.




Pentru ca nu am avut forma speciala de modelat orezul, am improvizat pe moment...dar o sa-mi cumpar.




Am uitat sa spun..conopida a fost pe post de garnitura insa am avut si la ea garnitura..iaurt cu usturoi pisat.




Totul se face foarte repede si usor. De arome...nu mai povestesc.





Un comentariu:

gastronomy and others..