miercuri, 13 ianuarie 2010

Supa de pui cu galuste

Este nevoie de carne de pui, de preferat crescut la tara, legume (morcov, ardei gras si iute, radacina de patrunjel si cartofi), doua oua, foarte putin bicarbonat, gris, verdeata si taitei de casa sau gen Rolton.
In timp ce fierbe carnea (spalata, oparita si spalata iar), se taie legumele cuburi nu foarte mici care se adauga cand carnea e aproape fiarta. Tot acum se adauga sare (daca o adaugam din prima, carnea va fierbe mai greu, daca o adaugam la final legumele vor fi nesarate si iar nu e bun), apoi piper. Galustele si taiteii se adauga ultima data.
Pentru ca galustele sa iasa pufoase, se fac in felul urmator: separati albusul de galbenus si il bateti spuma, cu un mixer sau tel. Cand s-a intarit ca bezeaua, se adauga numai un galbenus, sare, piper, foarte putin bicarbonat stins cu zeama de lamaie si se incorporeza grisul pana are consistenta de bulz apoi se ia cu lingura cate putin si se scufunda in supa. Nu puneti prea mult gris ca acesta se mai umfla. Lasati-le sa fiarba si gata.





Pofta buna.


2 comentarii:

gastronomy and others..