miercuri, 13 ianuarie 2010

Porc cu cartofi la cuptor

Pentru reteta asta (inventata pe moment) este nevoie de: carne fara grasime (am facut si cu porc si cu pui, merg ambele), cartofii care se taie felii de aproximativ aceeasi grosime, lamaie, vin alb (nu am avut si am pus rosu, de asta au iesit mai roz cartofii), usturoi, putin ulei, condimente.
Se aseaza toate intr-o tava, intercalat, se condimenteaza (cu ce va place), se adauga usturoi intreg nedecojit, lamaie taiata felii si se completeaza cu un amestec facut din vin si ulei ..cam 250 ml sau in functie de cantitatea de cartofi si carne. Eu am acoperit cu folie de aluminiu pana s-a facut, apoi am indepartat-o pentru a se rumeni.



Daca va place, puteti adauga mai spre sfarsit ceapa taiata solzisori. Merge de minune cu mamaliguta, mujdei de usturoi si un pahar de vin rece.




Ce bun!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

gastronomy and others..