Pentru reteta avem nevoie de: 200 grame de orez, soia granulata, ciuperci, ceapa, morcov, suc de rosii, condimente.
Frunza de vie se lasa la desarat in apa calduta sau chiar se opareste daca e mai "batrana".
Orezul se lasa in apa la umflat.
Granulele de soia se acopera cu apa fierbinte in care s-a dizolvat putina vegeta.
Intr-o cratita se calesc cateva cepe (trei-patru), doi morcovi dati prin razatoare si se adauga apoi orezul. Toate astea se lasa la calit in continuare in ulei.
Dupa care se adauga suc de rosii sau bulion si cimbru.
Dupa ce soia a absorbit toata apa (daca este in exces, se arunca) se amesteca cu ciupercile intr-un castron mai mare in care sa incapa toate ingredientele.
In vasul in care vor fierbe sarmalele (eu am folosit unul de lut) se aseaza un strat de frunze de vie si cateva codite de la patrunjel si marar.
Dupa ce s-a racit compozitia lasata la calit, se amesteca cu ciupercile si soia, se adauga patrunjel si marar, sare si piper si se ruleaza sarmalele.
Am "asezat" putin bulion de ardei printre sarmale.
Cred ca le-am lasat vreo doua ore si jumatate la cuptor. Pe gustate iti dai seama cand sunt gata. Pofta mare.
Multumesc! Maine am sa gatesc reteta!
RăspundețiȘtergereCu placere...sa ai pofta.
RăspundețiȘtergere